Easy
Lovely
Paper
Flowers
קיץ קיץ כמה חם!
קצת קשה בקיץ לעשות דברים מורכבים,
נזכרתי בטכניקה שנהניתי לעשות בכל מיני הזדמנויות:
קל- מהיר- וקוטף מחמאות
אז כעת זה הזמן להוציא את הטכניקה מהארון, להיזכר וללמד למי שלא מכיר....
ניתן ורצוי לעשות עם ילדים.
שלב 1:
לוקחים מפיות אוכל. יש מגוון רחב של דוגמאות וצבעים שניתן להתפרע. מפיות האוכל מגיעות בשכבות שונות. הזולים -מעט שכבות וביקרים -יש יותר. מדובר בשכבות דקיקות ממש ולעיתים קשה להפריד ביניהם. ניתן להשתמש בכל סוג של מפיות. במידה ויש יותר שכבות השושנה יוצאת עשירה יותר. כאן אני מדגימה על מפיות ממש נטולות שכבות. הכי פשוטות. מכיון שאין הרבה שכבות בכל מפית לקחתי 2 מפיות.
שלב 2- הקיפולים:
פותחים כל מפית. מקפלים 2 צדדים לכיוון המרכז. בתמונה קיפול הצד העליון ובתמונה השנייה הצד התחתון. (פעם מפיות לאף היו מקופלות כך. זה חשוב ....תראו בהמשך....)
מקפלים את 2 המפיות באותה טכניקה ונוצרות 2 מלבנים. מניחים מפית אחת על גבי השניה כאשר הצד של הקיפולים נמצא בתוך 2 המפיות ומבחוץ לא רואים קיפולים (המפית התחתונה מקופלת לכיוון מעלה ואת המפית השניה הופכים והקיפול נמצא בין המפיות)
שלב 3:
בצידם הצר של המלבנים מתחילים לקפל קיפול "אקורדיון". מקפלים ברוחב כ2 ס"מ לכיוון אחד ומיד לכיוון שני ושוב לכיוון הראשון והשני וכו... כמו מניפה . מנסים למצוא את האמצע (פחות או יותר) שם נמצאים הסיומות של הקיפולים הקודמים (מידע חשוב)
חותכים במספרים את 2 הקצוות. ניתן בקו ישר, בזיג זג או בצורה מעוגלת...מה שרוצים. כאן גזרתי בקו ישר.
פותחים קצת את קיפולי האקורדיון ומתחילים להפריד את השכבות של המפיות. בגלל הקיפולים והשימוש ב2 מפיות יש כאן כ 4-6 שכבות. במידה ושכבה אחת בורחת כי היא לא נתפסה במרכז לא נורא וותרו עליה ומשכו את כולה החוצה והמשיכו בתהליך ההפרדה של השכבות הבאות. בתהליך זה מושכים כל שכבה איתה עובדים קצת למעלה והחוצה.
והנה הפרח!
ועם מפית עם דוגמה הנה כל השלבים ללא מילים....
והנה הפרח השני!
גוזרים בקצוות וצובעים עם טושים או עם אודם....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה